gototopgototop
  1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

rabotaНеодамна едно истражување покажа дека стресот на работното место може да влијае на проблеми со грбот и дебелината, а може да предизвика и други здравствени проблеми.

Ако чувствувате дека работата со која се занимавате негативно влијае на Вашиот организам, прочитајте ги осумте начини кои ќе Ви помогнат:

1.    Престанете да јадете на канцелариската маса
2.    Вашиот простор збогатете го со билки и цвеќиња
3.    Прилагодете го столчето на Вас и седете исправено
4.    Работете без притисок и без стрес
5.    Скратете го прекувременото работење
6.    За време на паузите задолжително прошетајте
7.    Не гледајте ТВ после работното време, ќе го успори Вашиот метаболизам
8.    Имајте добар однос со колегите

Share this post

Слушај радио во Живо

bg_radio

and.play_google

and.qrcode

Facebook Like box