gototopgototop
  1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

delovnazena1Клучот на големиот успех е тешка работа во краток временски период, а потоа краток одмор пред останатата работа, и со сериозна концентрација, покажала студијата објавена во "Psychological Review".

За да се уверите дали ова е исправна теза пробајте: не одговарајте на секој телефонски повик, не проверувајте електронска пошта на секој две минути и напуштете го работното место порано. Ќе бидете изненадени колку ќе бидете поефикасни.

- Поуспешни луѓе се оние кои успеваат да ги контролираат своите работни навики и се мотивираат себеси да ја подобрат својата продуктивност и ја ограничуваат интелектуалната активност на фиксно време – стои во студијата.

Share this post

Слушај радио во Живо

bg_radio

and.play_google

and.qrcode

Facebook Like box