gototopgototop
  1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

vozdiskiИако повеќето жени никогаш немаат да признаат дека најмалку еднаш месечно глумат оргазам истражувањата покажуваат дека тоа е навистина точно, и дека звуците кои жените ги испуштаат во кревет не се тесно врзани за оргазмот туку за играта со која можат дефинитивно да го возбудат партнерот.

Страствените воздивнувања, стенкања па дури и врисоци кај жената се најчести моменти пред самиот оргазам или пак пред кулминацијата на партнерот.

Истражувањето било спроведено на повеќето жени кои пак поголем број од нив потврдиле дека доживуваат оргазам во текот на предиграта, а секси звуците ги произведуваат кога ќе почувствуваат дека нивниот партнер е најмногу возбуден.

Експертите објаснуваат дека станува збор за манипулативна игра во која жените имаат моќ нивниот партнер да го доведат со најсилно возбудување. Таквата моќ се крие во сексуалноста која посебно доаѓа до израз со помош на еротските звуци. 

Share this post

Слушај радио во Живо

bg_radio

and.play_google

and.qrcode

Facebook Like box