gototopgototop
  1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

prosireni veniСпоред податоците на Светската здравствена организација (СЗО), околу 30 отсто од популацијата страда од различни проблеми со вените.

Вените се крвни садови кои ја враќаат крвта од капиларите кон срцето (во обратна насока во однос на артериите). Венскиот систем кај човекот се состои од површински и длабоки вени, кои се споени со системот на спојни вени. Кога станува збор за проширените вени се мисли токму на површинските вени кои се наоѓаат под самата кожа.

Проширените вени се јавуваат при:

- долготрајно седење, стоење или носење високи потпетици
- при бременост или прекумерна телесна тежина –предизвикува нарушување во циркулацијата на крвта во нозете
- носење тесна облека или прекрстување на нозете премногу долго -  може да ја ограничи крвта во нозете
- пушење, висок холестерол, висок крвен притисок – предизвикува оштетување на вените
- историја на тешки нозе во семејството – укажува на генетска поврзаност
- спортување – кога правите вежби со стоење, циркулацијата на крвта во нозете е прекината, што резултира со недостаток на нова крв во мускулите на листовите.

Повеќето пациенти со венски заболувања не ја сфаќаат сериозноста на својата состојба. Значајната зачестеност на венските заболувања , неправилното лекување и лошите резултати придонесуваат на значајната појава на инвалидитет, честите отсуствувања од работа и неможноста на извршување на поедини професии, особено оние кои бараат долготрајно стоење.


troksevazin copytekst-ova

Решението за проблемите, болките и отоците во нозете, побарајте го во Троксевазин ( капсули или гел).

Троксевазин од Актавис содржи актвина состојка троксерутин - флавоноид, кој ја намалува пропустливоста на вените и има противвоспалително дејство на околните ткива.

Затоа Троксевазин е Ваш избор при:

-оток

-замор

-тежина 

-болки во нозете кои се јавуваат при проширени вени.


Достапен во сите аптеки без лекарски рецепт. Пред употреба прочитајте упатство. За сите информации во врска со овој медицински производ, Ве молиме контактирајте го вашиот лекар или фармацевт.

Share this post

Слушај радио во Живо

bg_radio

and.play_google

and.qrcode

Facebook Like box