gototopgototop
  1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

srekninarabota1-1 – Седете исправено, со дигнати рамена. Секој пат кога ќе се вратите на оваа позиција ќе се чувствувате подобро.

-2 – Набавете безжични слушалки за Вашиот телефон. Можеби изгледа смешно, но ќе бидете изненадени колку полесно ќе разговарате, а рацете ќе Ви бидат слободни.

-3 – На масата избегнувајте слатки. Ако благите работи Ви се при рака почесто ќе ги јадете отколку да треба да станете и да земете дел од нив.

-4 - Никогаш од прва не одговарајте "да може". Секогаш кажете “ќе Ви се јавам подоцна само да ги проверам обврските”. Понекогаш во момент можете да прифатите нешто што не го сакате само колку да се ослободите од соговорникот.

srekninarabota-5 – Немојте да бидете гладни.

-6 – Немојте да ги одложувате обврските.

-7 – Доколку имате премногу обврски, намалете со сурфање на интернет а на мејловите одговарајте периодично. Повеќе планирајте, а помалку занимавајте се со приватни работи.

-8 - Не се мешајте во работи каде што не треба.

-9 –Игнорирајте ги оние работи кои што не треба да ги знаете.

-10 - Кога ќе дојдете во канцеларија поздравете ги  сите колеги.

Share this post

Слушај радио во Живо

bg_radio

and.play_google

and.qrcode

Facebook Like box