gototopgototop
  1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Управата во едно основно училиште во Пенсилванија им забрани на учениците да носат "UGG" чизми, бидејќи тие се широки и во нив учениците можат да ги кријат мобилните телефони.

Во соопштението стои дека дозволено е носење на тесни чизми.

„Учениците можат до училиштето да доаѓаат носејќи широки чизми за да се заштитат од снегот и од ладното, но пред да влезат во училница ќе мора да ги соблечат и да облечат патики или други чевли" - пишува во соопштението.

Новото правило предизвикало големо негодување кај учениците и нивните родители.

Share this post

Слушај радио во Живо

bg_radio

and.play_google

and.qrcode

Facebook Like box