gototopgototop
  1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Македонската филхармонија вечер ќе го одржи вториот концерт од циклусот „Виртуози“. Како солист ќе настапи турскиot пијанисти и истакнат интерпретатор на делата на Лудвиг ван Бетовен, Хусеин Сермет.

Сермет ќе се претстави со Концерт за пијано и оркестар бр.5 на Бетовен, за кој редовно е високо оценуван од музичките критичари.

На програмата е и Симфонијата бр.3 на Јоханес Брамс. Ова е последната симфонија на Брамс за која музикологот Едуард Ханслинг по премиерата рекол дека уметнички се доближува до совршенството.

Концертот ќе се одржи под диригентската палка на Емил Тобаков од Бугарија.

Share this post

Слушај радио во Живо

bg_radio

and.play_google

and.qrcode