gototopgototop
  1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Во пресрет на Свети Валентин, во Канада пресметаа колку чинат чоколадните бонбони и букетите, периодот на додворување и излегувањата, што најчесто завршува со веридба и свадба.

Се покажало дека за тоа се потребни 43.842 долари.

Околу 44.000 долари во просек трошат Канаѓаните за време на првата година забавување со партнерот, со кој планираат да живеат „долго и среќно“.

Канаѓаните признаваат дека само во периодот на средбите се трошат во просек околу 7.000 долари, претежно за билети за кино, цвеќиња и облека.

Веридбата изнесува 10.000 долари, додека свадбата околу 22.000 долари

Share this post

Слушај радио во Живо

bg_radio

and.play_google

and.qrcode

Facebook Like box