gototopgototop
  1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Втор пат во последните три години една брачна двојка од Тајланд го поставува новиот рекорд во должина на бакнување по повод Денот на вљубените - овој пат непрекинато се бакнуваа  58 часа, 35 минути и 58 секунди.

Екачи и Лаксана Тиранарат од Бангкок победија на натпреварот и како што тврдат организаторите, го поставиле новиот рекорд, но резултатот треба да го потврдат и претставниците на Гинисовата книга на рекорди.

Истата оваа двојка на натпреварот во 2011 година доби награда од 3.300 долари и два дијамантски прстени.
Натпреварувањето почна пред два дена, а на почетокот беа девет двојки.

На учесниците не им било дозволено да седат, одмараат или спијат, па дури и во тоалет морале да одат заедно со споени усни

Share this post

Слушај радио во Живо

bg_radio

and.play_google

and.qrcode

Facebook Like box