gototopgototop
  1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Повеќето луѓе сакаат кога часовникот ќе им заѕвони од сабајле, да не мора да станат и да се подготвуваат за работа, наместо тоа, да можат работата да ја извршуваат од дома.

Сепак, и работните места, кај кои работата се извршува од дома имаат многу недостатоци, затоа што покрај работата која треба да ја извршите имате и низа други работи кои мора да ги направите.

Прочитатјте како изгледа кога работите од дома.

 - Личноста која работи од дома ретко ќе облече ништо друго освен пижами

- 20% од луѓето велат дека работат голи

 - 80% од луѓето додека работат паралелно гледаат и телевизија

 - 70% покрај работата работат и куќни задолженија

 - 20% од луѓето кои работат од дома за време на водење љубов одговораат на телефон

 - Некои луѓе и вежбаат

 - 1/3 го прават и купувањето за набавки на храна и други работи за домот

 - 15% од луѓето пушат.

Истражувањето беше спроведено од страна на британската интернет компанија Ecigarettedirect, чии бизнис е продажба на електронски цигари. Во студијата се вклучени луѓе кои работат од дома.

Ова необично истражување може да ви помогне да се одлучите, дали навистина сакате да работите од дома или сепак имате потреба да се разбудите секое утро и да одите на вашата сегашна работа.

Share this post

Слушај радио во Живо

bg_radio

and.play_google

and.qrcode

Facebook Like box