gototopgototop
  1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Сите ние сакаме да го импресионираме партнерот на првиот состанок и да го изненадиме со добро место или нешто друго. Сепак, ова се правилата кои не се менуваат:

1. Тој повикува
Иако денес постојат жени на кои не им е проблем да преземат иницијатива по тоа прашање, сеуште важи правилото дека мажот е тој кој би требало прв да се јави.

2. Тој го бира местото
Едноставно е – ако на првите неколку состаноци мажот ја препушта иницијативата кога се работи за местото, ризикува да остави лош впечаток.

3. Тој плаќа
Тоа не е спонзорирање, ниту е тој лошо момче ако не понуди да плати. Сепак не би било лошо барем на првиот состанок да остави добар впечаток и да се покаже како вистински џентлмен.

4. Бакнеж
Одлуката за тоа каде и кога ќе се случи првиот бакнеж, исто така би требало да биде негова. Иако повеќето мажи го чекаат самиот крај на вечерта за тој чекор, жените откриваат дека сосема неочекуваните бакнежи им се послатки.

5. Секс на првиот состанок
Не, не и не! Колку и да сте Вие и Вашиот партнер кој сте го ибрале за илегување со модерни сфаќања, некои предрасуди едноставно не можат така лесно да се надминат.

Share this post

Слушај радио во Живо

bg_radio

and.play_google

and.qrcode

Facebook Like box