gototopgototop
  1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Колку често се мерите, дали тоа го правите редовно? Ако одговорот е да, сигурно ви се случило да се воодушевите со бројките на вагата кои биле помали од оние со кои сте заминале на спиење.

Наутро тежиме помалку отколку навечер, а позади таа појава стои научно објаснување, пишува Бизнис Инсајдер.

Цел ден јадеме, пиеме, - секогаш нешто се случува. А во текот на ноќта телото добива можност да го обработи се она што сме конзумирале во текот на денот. Ја согорува енергијата и губи атоми на јаглерод додека дишеме. Исто така, поголем дел од она што губиме отпаѓа на вода. Таа излегува од телото кога издишуваме, а ја губиме со потење во текот на ноќта.

Комбинацијата на сето тоа, наутро во просек не прави полесни за половина килограм до килограм ипол.

Затоа утрото е одлично време за поттикнување на самодовербата.

Share this post

Слушај радио во Живо

bg_radio

and.play_google

and.qrcode

Facebook Like box