gototopgototop
  1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Најновото истражување на американските научници покажа  дека гледањето акциски филмови е поврзано со дебелеење.

Телевизијата е поврзана со дебелеење поради три главни фактори: рекламирање брза храна, поминување повеќе време во седечка положба, и одземање внимание поради што луѓето не знаат колку јаделе.

Во студијата научниците следеле 94 студенти кои конзумирале храна пред телевизија гледајќи различни програми.

Утврдено е дека учесниците во истражувањето во текот на гледањето акциски филмови изеле речиси двојно повеќе храна и внеле 65 отсто повеќе калории.

Тој феномен е забележан и кај мажите и кај жените, иако повеќе бил изразен кај мажите учесници во студијата.

Share this post

Слушај радио во Живо

bg_radio

and.play_google

and.qrcode

Facebook Like box