gototopgototop
  1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Во новиот филм кој го снима„The Crowded Room“, Леонардо ДиКаприо ќе глуми 24 ликови.

Овој филм ќе биде снимен според романот за животот на Бил Милиган, човек кој заради нарушувањето на повеќекратна личност беше ослободен на суд.

Една од тие личности е криминалец од Југославија. Филмот ја следи приказната за судскиот процес против Милаган откако бил обвинет за грабеж и силување на три жени во Охајо. Во подготовките на одбрана, на Милиган му е дијагностицирано нарушување на повеќекратка личност, а неговите адвокати на суд докажаа дека една од тие личности го направила злосторството, а не Бил.

Леонардо меѓу другото, ќе го игра ликот на Адалин, лезбејка која ја презема одговорноста за силување, но и Раген, југословенски комунист кој признава дека е одговорен за грабежот.
Сценариото го напишаа Џејсон Смилович и Тод Катзберг

Share this post

Слушај радио во Живо

bg_radio

and.play_google

and.qrcode