gototopgototop
  1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Сите многу добро знаеме дека постот е вистинско искушение за телото и душата, но помалку е познато дека по постењето здравјето многу се подобрува.

Кога е во прашање срцето, по постот многу помалку крв оди во дигестивниот тракт и таа се пренасочува во другите делови на телото, поради што срцето беспрекорно функционира.

Исто така, постот овозможува токсините што побрзо да се елиминираат од белите дробови.

Во текот на постите се прочистува и желудникот, затоа што од него се исфрлаат сите штетни материи.

Видеото прикажува што се случува во организмот кога избегнуваме храна и вода.

Share this post

Слушај радио во Живо

bg_radio

and.play_google

and.qrcode

Facebook Like box