gototopgototop
  1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Kраткиот филм „Годините го чинат своето” во режија на Стојан Вујичиќ премиерно е прикажан на 9. Фестивал за толеранција во Загреб, кој се одржуваше од 12-ти до 18 април.

Филмот е работен по сценарио на Едвард Серота, на музика на  Александар Пејовски.

Ја следи животната приказна на Бено и Роза, преку нивното запознавање и заљубување, Втората светска војна и депортацијата на Евреите, создавањето на Југославија, потоа на самостојна Македонија, се до 2011 година.

Филмот е копродукција на „Дрим фактори“ од Скопје и „Центропа“ од Виена.

Share this post

Слушај радио во Живо

bg_radio

and.play_google

and.qrcode