gototopgototop
  1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Старата изрека вели дека за среќа е потребно малку. Воведете од се помалку во вашето секојдневие и бидете насмеани

happywoman

Сакајте се себе
Направете листа на работи кои ги сакате кај себе. Среќата се зголемува за 25 отсто ако луѓето напишат што ценат

Слушајте радио
Студиите покажале дека музиката ги активира деловите на мозокот кои произведуваат среќа, а не е случајно тие делови да ја поттикнуваат и храната и водење љубов.

Активирајте се
Кога не сме ангажирани и немаме некоја задача, нашите умови почнуваат да одат во правец на лични проблеми и почнуваат грижите. Значи, секогаш бидете фокусирани кон целта.

Природа
Отидете во парк или на некое друго место пријатно за шетање. Тоа може да ги отргне сите несреќни мисли така што вашата свест ќе ја врати во сегашноста.

Без завист
Несреќните луѓе дозволуваат споредбата да им го расипе расположението.

И незаборавајте -  Љубовта ни дава живот, таа е моќна и е секаде околу нас. Сакајте се себе си, луѓето околу себе, природата, животот. Останете во контакт, бидете фер и љубезни. Убавите и топлите односи се услов да се чувствуваме задоволно и исполнето !

Share this post

Слушај радио во Живо

bg_radio

and.play_google

and.qrcode

Facebook Like box